Start
Om oss
Tjänster
Metodguide
Jobba hos oss
Kontakt
Kundportal
Är du kund hos oss men inte loggat in tidigare? Klicka här
» Glömt lösenordet?

Vad är kundportalen?
Kundportalen är ett enkelt sätt för dig att hålla koll på projekten du beställt av oss. Där ser du status på borrningar, fakturor och borrapporter. Du har även möjlighet att lämna meddelanden och mycket mer. Med kundportalen har du järnkoll!

Metodväljaren


Vilken metod passar er?
Pröva gärna vår metodguide för att ta reda på lämplig metod för ert projekt.


Växel: 010 - 450 99 80
Låt inte hindren stoppa dig!
Rikcus AB är en Umeå-baserad firma specialiserad på att förlägga kanalisation genom styrd borrning, SBR-borrning och jordraket.
Sedan 2019 har vi hjälpt företag, kommuner och föreningar runtom i landet med kanalisationer. Med projekt inom alltifrån el, fiber, vattenledningar, självfall, avlopp, dräneringar och mycket mer. Med en stadigt växande kundkrets av återkommande kunder har vi etablerat oss som en pålitlig leverantör av borrtjänster. De metoder vi använder oss av innebär att vi genom en kontrollerad process förlägger rör under vägar, gator, grönytor, vattendrag, skogsterräng samtidigt som påverkan på markytan och vardagen blir minimal.
» Mer information om oss

ARTIKLAR
Publicerad 2022-02-28
Borrning av självfall inomhus
När det kommer till styrd borrning så är det lätt att tänka att detta är något som möjliggör rörförläggning under vägar, vattendrag och liknande hinder. Men flera av våra kunder har sett möjligheter utanför vad som är att anse som konventionell borrning.


    En av våra kunder stod inför utmaningen att förlägga nya avloppsledningar med självfall i en befintlig fastighet. Normalt sätt skulle denna åtgärd innebära bilning av betongen i fastigheten och medföra stora störningar för verksamheterna i fastigheten. Vår kund hade dock upptäckt de många fördelarna med borrning och ville därför borra för rörförläggningen i stället. Borriggen ställdes upp på flera olika platser i fastigheten och borrade sig ut i mottagningsgropar på utsidan av fastigheten. Detta sparade mycket pengar och för verksamheterna innebar det endast ett kort avbrott under tiden borrningen utfördes.

För att lyckas med detta använde vi en av våra mindre borriggar, en Ditch Witch JT20 och vår mobila mixerstation. Innan uppstarten av arbetet var en av våra projektörer ute på plats och planerade utförandet med beställaren och säkerställde att detta var möjligt att utföra. Vi stod inför en del utmaningar som man normalt sätt inte behöver ta i beaktning såsom att sörja för god ventilering.

Borriggen och mixerstation etablerades och på två dagar var samtliga självfallsledningar färdigborrade med lyckade resultat. Vid en av platserna var det för snävt för borriggen att ställas upp så där nyttjade vi istället en av våra jordraketer, en Grundomat 130P.

När det kommer till borrning så är möjligheterna många – det gäller bara att tänka utanför boxen.

Där borriggen inte rymdes använde vi jordraket istället
ARTIKLAR
Borrning av självfall inomhus

Rikcus på sociala medier

KUNDBETYG
4,5 / 5
Henrik Emanuelsson
Grundare
henrik.emanuelsson@rikcus.se
Marcus Olsson
Grundare
marcus.olsson@rikcus.se
Bakom både företaget och i namnet Rikcus finns Henrik Emanuelsson och Marcus Olsson. De båda lämnade chefspositioner inom telekombranschen för att förverkliga drömmen om denna verksamhet. Med ett rågat mått pragmatisk tankeförmåga, stor erfarenhet inom arbetsledning, projektledning, projektering, kalkyleringsarbeten/anbud, att verka som beställande enhet och byggherre för större och mindre projekt och inte minst en präglad framåtanda är denna duo en mycket konkurrenskraftig sådan.
Medarbetare
VÄSTERBOTTEN

Lars Eriksson
Borriggsoperatör

Bogdan Dobranis
Borriggsoperatör

Robin Eriksson
Sondning/planering

Stefan Jansson
Sondning/planering

Tomas Westling
BorriggsoperatörOrg.nummer: 559088-6270 Adress:
MJÖLNARVÄGEN 2
904 40 Röbäck
Besöksadress:
Hörnefors företagscentrum
905 31 Hörnefors
Kontakt/fakturor:
kontakt@rikcus.se
Ekonomi:
ekonomi@rikcus.se

Webb/foto Henrik Emanuelsson
© Rikcus 2024